Specialist in Volvo Onderhoud & Reparatie | Qarz.nl

Qarz Naarden Bandenservice


Bij Qarz in Naarden kunt u ook terecht voor uw nieuwe banden. Wij leveren zowel zomer-, winter- als All Season banden. De banden worden bij ons in de werkplaats gebalanceerd en gemonteerd. Dit alles tegen concurrerende tarieven.

U kunt bij ons terecht voor alle autobanden


Bent op zoek naar Pirelli, Michelin, Vredestein, Goodyear, Continental, Dunlop, Hankook, Yokohama, Firestone of misschien een ander merk autobanden? Of u nou de beste band voor uw auto zoekt of de meest voordelige band, Qarz is het adres voor uw autobanden.


Wij bieden ook opslag en wisselservice van uw zomer- en winterbanden aan, meer daarover onderaan deze pagina. Wilt u advies over banden of wilt u een vrijblijvende offerte? Stuur ons een mailtje en u krijgt een gratis offerte retour.


Waarom zijn goede autobanden zo belangrijk?

Goede autobanden zorgen voor een goede grip op de weg, voor minder geluiden, voor een korte remweg en voor een gunstig benzine verbruik.


Profiel?

Een goede profieldiepte is bij alle soorten banden zeer belangrijk. Naarmate het profiel minder goed wordt wordt de remweg langer en de grip op de weg minder. Zorg dus altijd voor een goede profieldiepte op uw banden.


Alhoewel de minimale profieldiepte in Europa voor zomerbanden 1.6 is, raden diverse organisaties aan om de banden te vervangen bij een profieldiepte minder dan 3 mm. Voor winterbanden is dit bij 4mm het geval.


Zomerbanden, Winterbanden, All Season banden?

Er zijn banden voor de zomer en voor de winter. Zonder in uitputtende verhalen over het waarom terecht te komen kunnen we stellen dat winterbanden vanaf een temperatuur van 7 graden zorgen voor betere grip, minder slijtage en een kortere remweg. Daarnaast is het in diverse Europese landen verplicht om op winterbanden te rijden als de weersomstandigheden winters zijn.


Een All Season band is in Nederland een prima oplossing als u niet 2 x per jaar uw banden wilt verwisselen. Het is een compromis tussen een zomer- en een winterband. Met All Season banden die zijn voorzien van het M & S logo mag u in Duitsland rijden onder winterse omstandigheden. Indien de All Season band ook voorzien is van het sneeuwvlokje logo mag u er ook in Oostenrijk mee rijden in de winter. Let wel, een winterband zal altijd een betere grip hebben in de winter dan een All Season band.


Cijfers & Letters

Op autobanden kom je diverse coderingen tegen. Hieronder een overzicht van de belangrijkste coderingen. Als u ons mailt voor een offerte dan is de juiste codering van de banden belangrijk om door te geven.


Op een band kan bijvoorbeeld de volgende codering staan: 175/65 R15 84H


175 = De breedte van de band in MM
65 = De verhouding tussen de hoogte en de breedte
R = Radiaal, dat zijn tegenwoordig alle banden
15 = De diameter van de banden in inches
84 = Het kenmerk van de draagkracht van de band
H = De snelheidscodering van de band, hiermee wordt de maximale snelheid die een band toelaat aangegeven.


De belangrijkste snelheidscoderingen zijn: J= tm 100, M= tm 130, N = tm 140, P = tm 150, Q = tm 160, R = tm 170, S = tm 180, T = tm 190, U = tm 200, H tm 210, V = tm 240, W = tm 270, Y = tm 300 en ZR > 300


Bandenspanning

Ook het rijden op de juiste bandenspanning is van groot belang. Een verkeerde bandenspanning zorgt voor meer slijtage, minder rijcomfort. Indien de spanning te laag is heeft u bovendien een slechtere wegligging en een langere remweg.


De juiste spanning voor uw banden kunt u vinden in het instructieboekje van uw auto. Ook kan het aangegeven zijn op stickers in de deurpost, bij de binnenkant van de benzineklep of op de zonneklep. U kunt ook altijd even bij ons aanrijden om gratis uw bandenspanning te laten controleren en aanpassen indien nodig.


Zomer- & Winterbanden wissel- en bewaarservice

U kunt uw zomer- en winterbanden bij Qarz opslaan en laten wisselen. Wij zorgen dat uw banden veilig opgeslagen liggen en zodra u het wilt wisselen wij uw banden. De tarieven hiervoor zijn als volgt:


Banden op velgen: Opslag en wissel 4 banden: € 75,- per seizoen.

Banden zonder velgen: Opslag, banden op velgen monteren, nieuwe ventielen & balanceren 4 banden: € 125,00 per seizoen.